Çalışmalar

Yeni nesil üniversite konseptiyle çalışıyoruz.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş, KIBRIS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Baturay’a vizyonlarını ve projelerini anlattı.Kıbrıs İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş, yüksek öğretimde uluslararasılaşma, yurt içi ve yurt dışı tecrübeleri olduğunu belirterek akademik, fiziki, teknolojik, bilişim ve laboratuar altyapısına sahip olduklarını, eğitimde kalite anlayışını ön planda tuttuklarını vurguladı. Arslanbaş “yeni nesil üniversite” konsepti üzerinde alt yapısının revize edildiğini ifade ederek online eğitim ağırlıklı çalışılacağını kaydetti. Arslanbaş, Kıbrıs İlim Üniversitesi’nin 2030 vizyonunun bir gereği olarak akademik ve fiziki imkanlarını geliştirdiğinin altını çizerek “dünya üniversiteleri ile rekabet edebilecek bir üniversite olma” vizyonuyla hareket ettiklerini söyledi. Yüzde 100 iş garantisi sağladıklarının altını çizen Arslabaş, sektör temsilcileriyle gerçekleştirilecek görüşmelerde aranan veya talep edilen çalışan profiline göre de eğitimler sunulacağını belirtti. Selman Arslanbaş ve Genel Sekreter Şükrü Cankaya, KIBRIS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Baturay’ı ziyaret ederek, yeni vizyonlarını anlattı. Arslanbaş: Topluma ve toprağına değer sağlayan yapıyı benimsiyoruz Kıbrıs İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş, üniversitenin, KKTC’nin kamu kurum ve kuruluşları, siyasiler, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve eğitimcilerinin katkıları ve yol göstericiliğinde, içinde bulunduğu topluma değer sağlamaya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yükseköğretimde dünya ile rekabet edecek evrensel politikalarına hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti. Arslanbaş, şöyle devam etti: “Topluma ve toprağına değer sağlayan, adadaki sorunlara çözüm önerisi sunan bir düşünce platformu oluşturacağız. Her ay düzenlenecek toplantılarla adadaki sorunları ve çözümlerin neler olduğunu tartışacağız. KKTC’nin küresel dünyada sesini akademi aracılığıyla duyurmasını sağlayacağız. Toplumun sosyal, siyasi, ekonomik ve kültürel sorunlarına değinecek araştırma merkezleri kuracağız” Öğrencilerin teorik eğitimi uygulayacakları alanlar bulmayı önemsediklerini belirten Arslanbaş, “Bu anlamda hem KKTC hem de uluslararası çözüm ortaklarımızla bir araya geldik. Öğrencilerimizden ilk olarak 20 kişilik bir grubu İstanbul’a teknoloji ve inovasyon kampına göndererek, öğrenim gördükleri alandaki yeni teknolojileri görerek mesleki uygulamalarını yapmalarını sağladık. Bunu uluslararası düzeye taşımak için çeşitli projeler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz” dedi. “Bir fikrin ürüne dönüşmesi”ni sağlayacak projeleri de olduğunu ifade eden Arslanbaş, gençlere fikirlerini ve projelerini hayata geçirecekleri fırsatlar sunacaklarını söyledi.



Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ), 21 Nisan 2021 tarihinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’nu üniversite kampüsünde ağırladı. Üniversite girişinde KİÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş, KİÜ Rektör Vekili Lale Büyükgönenç ve akademisyenler tarafından karşılanan Amcaoğlu, öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

KİÜ’yü gezen Bakan Amcaoğlu, online ders yapılan bir sınıfta öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin yüz yüze eğitim görecekleri günler için uğraş verdiklerini belirten Amcaoğlu, “Sizler de bizim çocuklarımızsınız. Sizlerin sorunları bizim sorunumuzdur. Sizler için her şeyin en iyisini elimizden geldiğince yapmaya çalışacağız. Yeni normalde sizlerin uygulamalı derslerini daha kaliteli bir şekilde yüz yüze görmeniz için uğraşıyoruz, aramızda görmek istiyoruz.’’ dedi.

“YÜKSEKÖĞRETİMİN SIKINTILARINI ÇÖZMEDEN KOLTUĞUMUZDA RAHAT OTURAMAYIZ”

KİÜ Mütevelli Heyet Başkanı Selman Arslanbaş ile görüşen Olgun Amcaoğlu, KKTC yükseköğrenimi hakkında görüş alışverişinde bulundu. Yükseköğrenimin dizleri üzerine çökmüş halden ayağa kalkması ile alakalı ne yapılması gerekiyorsa tek tek yerine getireceklerinin sözünü veren Amcaoğlu şöyle konuştu: “Bu bizim esas görevimizdir. Yükseköğrenimin bu ülkenin geleceği için ne anlam ifade ettiğini bilen kişilerden biriyim. Yükseköğrenimin sıkıntıları, bu ülkenin geleceği ve sürdürülebilir olması ile alakalı olarak illaki aşılması gereken sıkıntılardır. Biz bugün sandalyemizde rahatlıkla oturup, koltuğumuza gömülüp, yükseköğrenimin pandemiden dolayı yaşamış olduğu sıkıntıları görmezden gelemeyiz. Elbette ki birinci amacımız eğitimin kaliteli olması için hayata geçirdiklerimiz/geçireceklerimizdir ama her şeye rağmen ilk atlatılan şoktan sonra bu ülkeyi seçen 100 binlerin üzerindeki öğrencimizi tekrardan yüz yüze eğitimle buluşturabilmek Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığının birinci görevidir.”

“DEVLET BÜTÇESİNİN EN ÖNEMLİ KALEMİ YÜKSEKÖĞRETİM VE TURİZM”

Pandeminin, yükseköğrenimin ne kadar kıymetli olduğunu gösterdiğini ifade eden Bakan Olgun Amcaoğlu, eğitim sektörünün devlet bütçesindeki payına da dikkat çekti. “2021 yılında devletin bütçesi 10 milyar, yükseköğrenimin ve turizmin yarattığı katma değer ise bir buçuk milyar dolardan fazladır” diyen Amcaoğlu, kimsenin bunu görmezden gelemeyeceğini vurgulayarak şöyle dedi: “Bunu görmezden gelme lüksümüz yok. Her yıl gelen binlerce öğrencinin dünyada yarattığı bir katma değer mevcut. Ben ülkemiz adına bundan çok memnunum. 21 yıldır devlet bir yasa ile teşvikleri öne sürdü. Demek ki bir şeyler vardı ki yaptı.”

KKTC’de görev yapan akademisyenler ve üniversite personelinin tümünün aşılanması halinde, “KKTC güvenli” algısının yaratılacağını söyleyen Amcaoğlu, tüm üniversitelerin KİÜ’nün yaptığı gibi, kendi iş güvenliği ile sağlıklı çalışma koşullarını sağlaması, devletin de aşılamayı yapıp hayati tehlikeyi arttıran riskleri ortadan kaldırması halinde eğitim sektörünün beklenen seviyeye geleceğini sözlerine ekledi.

ARSLANBAŞ: “KKTC EĞİTİM BAKANLIĞI BİRÇOK NOKTADA CİDDİ ÇÖZÜMLER ÜRETTİ”

KİÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş da, Bakan Amcaoğlu ve bakanlık çalışanlarına, öğrenci odaklı çalışmalarından ötürü teşekkür etti.  Pandemi dönemini en verimli geçiren üniversite olduklarının altını çizen Arslanbaş şunları söyledi: “Pandemi döneminde kurduğumuz stüdyo odamızda akademisyen hocalarımızla hem yüz yüze, hem online olarak psikolojik açıdan hem teknik bakımından destek sağlıyoruz. 300’e yakın etkinliğimiz oldu, seminerler ve konferanslar yaparak üniversitemizin youtube kanalında yayınladık.  KKTC Cumhurbaşkanımız ve Microsoft genel müdürünün de online süreçte büyük katkısı oldu. Ben KKTC yükseköğrenim sektörü adına son dönemde öğrencilerimizin adaya dönüşü, üniversitemizle yapılan koordinasyon, iş birliği ortak akılla hareket etme gibi birçok noktada ciddi çözümler üreten, bununla ilgili gerek Türkiye ve KKTC içerisinde yoğun mesai yapan arkadaşlarımıza sizin nezdinizde teşekkür ederim.”

‘EĞİTİMDE DİJİTAL KUŞAK GEN Z ETKİSİ’ SEMİNERİ

Kıbrıs İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş okul yöneticilerine ve rehberlik öğretmenlerine Eğitimde Dijital Kuşak Gen Z Etkisi konulu seminer verdi. Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş’ın

Kıbrıs İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş okul yöneticilerine ve rehberlik öğretmenlerine Eğitimde Dijital Kuşak Gen Z Etkisi konulu seminer verdi.Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş’ın İl Milli Eğitim Müdür V. Nurettin Doğan’ı ziyaretin ardından gerçekleşen seminerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda okul yöneticilerine ve rehber öğretmenleriyle bir araya geldi.Doğum tarihlerine göre kuşakların sınıflandırılmasıyla ilgili bilgiler vererek seminerine başlayan Selman Arslanbaş, X, Y ve Z kuşaklarının genel özelliklerinden bahsederek kuşaklar arası karşılaştırmalarda bulundu.Z kuşağının genel alışkanlıklarının teknolojiyi ve sosyal ağlarla şekillendiğinin altını çizen Arslanbaş, bu durumun toplumsal hayatı birçok yönden etkilediğini söyledi. Eğitimde istenen başarıya ulaşılabilmesi için eğitim liderinin bu neslin beklentilerine göre kendilerini yetiştirip güncellemesi gereğini vurgulayan Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş yeni nesil öğretmenin profili ile ilgili açıklamalarda bulundu.